Er du redd for å bruke linfrø, kan du lese litt om det her!
Jeg bare kasta meg ut i det, og satset på at deigen som er til 3 brød ble bra
Chia- og linfrøblanding (bløtlegges 1 time):
- 80 gr chiafrø
- 50 gr linfrø
- 160 gr vann
Surdeig:
- 120 gr surdeigsstarter
- 90 gr hvetemel spesial (fra Sverige)
- 90 gr romtemperert vann
Brøddeig:
- 1100 gr vann
- 1200 gr hvetemel spesial
- 200 gr Fibra Fullkornsmel
- 200 gr chia/linfrø
- 300 gr surdeig
- 30 gr salt
Bland ut surdeigen i vannet og tilsett mel og frø. Bland godt og la deigen hvile i 30 minutter. Tilsett saltet og knip det inn. La den hvile i 30 minutter til før du begynner med strekk og brett x 3.
La brøddeigen hvile og heve ca 35 % før du deler og former brødene første gang. Hvil deigen i 20 minutter på benken før siste forming og oppstramming. Legg brødene i hevekurver. Jeg lar brødene stå litt på benken, til de har hevet litt mer. Sett dem inn i kjøleskapet over natta.
Stekes i forvarmet støpejernsgryte med lokk I 20 minutter på 250 grader, ta av lokket og stek videre i 25-30 minutter.
Har du bakt med chiafrø før?
God helg fra meg