Surdeigsbrød med chia- og linfrø!

De fleste som tenker på chiafrø, tenker vel på blant annet kjøleskapsgrøt. Men det er slett ikke dumt i surdeigsbrød heller! Chiafrø er kalorifattig og inneholder mye fiber som holder deg mett lenger. Spiser du chiafrø, får du også i deg omega 3 og 6 fettsyrer.

Er du redd for å bruke linfrø, kan du lese litt om det her!

Jeg bare kasta meg ut i det, og satset på at deigen som er til 3 brød ble bra 😅

Chia- og linfrøblanding (bløtlegges 1 time):

  • 80 gr chiafrø
  • 50 gr linfrø
  • 160 gr vann

Surdeig:

  • 120 gr surdeigsstarter
  • 90 gr hvetemel spesial (fra Sverige)
  • 90 gr romtemperert vann

Brøddeig:

  • 1100 gr vann
  • 1200 gr hvetemel spesial
  • 200 gr Fibra Fullkornsmel
  • 200 gr chia/linfrø
  • 300 gr surdeig
  • 30 gr salt

Bland ut surdeigen i vannet og tilsett mel og frø. Bland godt og la deigen hvile i 30 minutter. Tilsett saltet og knip det inn. La den hvile i 30 minutter til før du begynner med strekk og brett x 3.

 

La brøddeigen hvile og heve ca 35 % før du deler og former brødene første gang. Hvil deigen i 20 minutter på benken før siste forming og oppstramming. Legg brødene i hevekurver. Jeg lar brødene stå litt på benken, til de har hevet litt mer. Sett dem inn i kjøleskapet over natta.

 

Stekes i forvarmet støpejernsgryte med lokk I 20 minutter på 250 grader, ta av lokket og stek videre i 25-30 minutter.

Har du bakt med chiafrø før?

 

God helg fra meg 🥰

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg